به گزارش مشرق، چای؛ نوشیدنی محبوب ما ایرانیان است و در تمام مهمانیها از جایگاه خاصی برخوردار است اما درست کردن یک چای خوش آبو رنگ و خوشطعم حتما ریزهکاریهای خاص خودش را دارد.
شما میتوانید با رعایت چنداصل ساده و اساسی از مهمانان نوروزی خود با چای خوش طعم و خوش عطری پذیرایی کنید.
از این نکتههای ساده غافل نشوید:
اصل اول: لزومی ندارد کتری را پر از آب بکنید بلکه مقداری آب بریزید که جوش بیاید. وقتی چای را دم کردید مجددا در کتری به مقدار لازم آب بریزید. با این کار هم در مصرف سوخت صرفهجویی کردهاید و هم آب کتری زودتر به جوش میآید.
همیشه سعی کنید از آب تازه استفاده کنید مسلما آبی که چند بارجوشیده، در طعم و خاصیت چای اثر زیادی میگذارد. آب چندبار جوشیده را پای گلها و در گلدانها بریزید.
توجه داشته باشید آب سرد درکتری بریزید.خیلی وقتها اتفاق میافتد که برای تسریع در درست کردن چای از آب گرم کمک میگیریم که این مسئله سبب ایجاد لکههایی درون استکان یا فنجان چای میشود. در واقع این لکهها نشانگر این است که آب گرم یا حتی داغ درکتری ریخته شده است.
حواستان باشد که هیچگاه نگذارید آب کتری زیاد بجوشد چون چای شما بدرنگ و بیمزه میشود.
اصل دوم: برای دم کردن یا نوشیدن چای سعی کنید از ظروف چینی استفاده کنید.البته سرامیک لعابدار و ظروف شیشهای نیز در مراتب بعدی مناسب هستند.
بهتر است که قوری را قبل از دم کردن چای گرم کنید. برای این کار میتوانید قوری را روی کتری در حال جوش بگذارید یاکمی زیر شیر آب گرم بگیرید و همچنین میتوانیدآب جوش آمده را درون قوری بریزید و بعد خالی کنید؛ با این کار چای بهتر و زودتر دممیکشد.
اصل سوم: چای انواع مختلفی دارد و زمان دم کشیدن هر کدام از آنها، متفاوت است. معمولا چای ظرف 3تا 5دقیقه دم میکشد اما بعضی از انواع دیگر بین 10تا 20دقیقه طول میکشد که بهاصطلاح «دیر دم» هستند. شما هم بر اثر تمرین و تجربه میتوانید مدت مناسب برای دم کشیدن چای خود را پیدا کنید. دقت کنید که چای شما زیاد دم نکشد که جوشیده میشود و تمام زحمات شما به باد خواهد رفت.
ایجاد تنوع در چای
اگر میخواهید از مهمانهای نوروزی خود به نحو احسن پذیرایی کنید، بهتراست تنوعی در طعم و مزه چای خود ایجاد کنید. شما میتوانید با توجه به سلیقه مهمانانتان از یکی از طعمدهندههای زیر استفاده کنید:
زعفران یا چوب دارچین یا چند دانه هل که بهترین آن هل سبز است را درون قوری چای بیندازید.همچنین گل بهارنارنج یا محمدی خیلی چای را خوش طعم و خوش عطر میکند فقط کافی است چند پر گل بهارنارنج یا محمدی را داخل قوری بیندازید. چند برگ نعناع هم مسلما تأثیر بسزایی در طعم چای دارد.توجه داشته باشید اگر به بهار نارنج، گل محمدی و... دسترسی ندارید میتوانید از عرقیجات آنها استفاده کنید. توجه داشته باشید که در اضافه کردن این طعم دهندهها زیادهروی نکنید. مسلما مقدار اندکش مفید و مقدار زیادآن مضر است.
پیشنهاد ویژه
«به» را رنده کنید و روی سینی فلزی خشک کنید. بعد به خشک شده را همراه با برگهای چای دم کنید. این چای سبب رفع خستگی میشود و به آرامش شما کمک میکند.
اگر از مهمانیهای شما سیب قرمزهای نیم خورده باقی مانده است آنها را بشویید و تکه تکه کنید و در قوری چای بیندازید. حتما چای با عطر فوقالعادهتری خواهید داشت.
چند اصل مهم در نگهداری چای
1 - چای خشک بوی هر چیزی مخصوصا مواد غذایی تند مثل سیر، پیاز و... را خیلی زود به خود میگیرد. از این رو آن را در ظروف دربسته شیشهای یا چینی نگهداری کنید و بهمحض استفاده در آن ظرف را محکم ببندید.
2 - بهتر است چای را به دور از گرما، سرما، نور و رطوبت نگه دارید. یخچال یا فریزر اصلا مکان مناسبی برای نگهداری آنها نیست.
3 - نکته اساسی این است که چای همانند موادغذایی دیگر امکان فسادپذیری دارد، پس حتما به تاریخ تولید و انقضای بسته چای توجه کنید.
شما میتوانید با رعایت چنداصل ساده و اساسی از مهمانان نوروزی خود با چای خوش طعم و خوش عطری پذیرایی کنید.
از این نکتههای ساده غافل نشوید:
اصل اول: لزومی ندارد کتری را پر از آب بکنید بلکه مقداری آب بریزید که جوش بیاید. وقتی چای را دم کردید مجددا در کتری به مقدار لازم آب بریزید. با این کار هم در مصرف سوخت صرفهجویی کردهاید و هم آب کتری زودتر به جوش میآید.
همیشه سعی کنید از آب تازه استفاده کنید مسلما آبی که چند بارجوشیده، در طعم و خاصیت چای اثر زیادی میگذارد. آب چندبار جوشیده را پای گلها و در گلدانها بریزید.
توجه داشته باشید آب سرد درکتری بریزید.خیلی وقتها اتفاق میافتد که برای تسریع در درست کردن چای از آب گرم کمک میگیریم که این مسئله سبب ایجاد لکههایی درون استکان یا فنجان چای میشود. در واقع این لکهها نشانگر این است که آب گرم یا حتی داغ درکتری ریخته شده است.
حواستان باشد که هیچگاه نگذارید آب کتری زیاد بجوشد چون چای شما بدرنگ و بیمزه میشود.
اصل دوم: برای دم کردن یا نوشیدن چای سعی کنید از ظروف چینی استفاده کنید.البته سرامیک لعابدار و ظروف شیشهای نیز در مراتب بعدی مناسب هستند.
بهتر است که قوری را قبل از دم کردن چای گرم کنید. برای این کار میتوانید قوری را روی کتری در حال جوش بگذارید یاکمی زیر شیر آب گرم بگیرید و همچنین میتوانیدآب جوش آمده را درون قوری بریزید و بعد خالی کنید؛ با این کار چای بهتر و زودتر دممیکشد.
اصل سوم: چای انواع مختلفی دارد و زمان دم کشیدن هر کدام از آنها، متفاوت است. معمولا چای ظرف 3تا 5دقیقه دم میکشد اما بعضی از انواع دیگر بین 10تا 20دقیقه طول میکشد که بهاصطلاح «دیر دم» هستند. شما هم بر اثر تمرین و تجربه میتوانید مدت مناسب برای دم کشیدن چای خود را پیدا کنید. دقت کنید که چای شما زیاد دم نکشد که جوشیده میشود و تمام زحمات شما به باد خواهد رفت.
ایجاد تنوع در چای
اگر میخواهید از مهمانهای نوروزی خود به نحو احسن پذیرایی کنید، بهتراست تنوعی در طعم و مزه چای خود ایجاد کنید. شما میتوانید با توجه به سلیقه مهمانانتان از یکی از طعمدهندههای زیر استفاده کنید:
زعفران یا چوب دارچین یا چند دانه هل که بهترین آن هل سبز است را درون قوری چای بیندازید.همچنین گل بهارنارنج یا محمدی خیلی چای را خوش طعم و خوش عطر میکند فقط کافی است چند پر گل بهارنارنج یا محمدی را داخل قوری بیندازید. چند برگ نعناع هم مسلما تأثیر بسزایی در طعم چای دارد.توجه داشته باشید اگر به بهار نارنج، گل محمدی و... دسترسی ندارید میتوانید از عرقیجات آنها استفاده کنید. توجه داشته باشید که در اضافه کردن این طعم دهندهها زیادهروی نکنید. مسلما مقدار اندکش مفید و مقدار زیادآن مضر است.
پیشنهاد ویژه
«به» را رنده کنید و روی سینی فلزی خشک کنید. بعد به خشک شده را همراه با برگهای چای دم کنید. این چای سبب رفع خستگی میشود و به آرامش شما کمک میکند.
اگر از مهمانیهای شما سیب قرمزهای نیم خورده باقی مانده است آنها را بشویید و تکه تکه کنید و در قوری چای بیندازید. حتما چای با عطر فوقالعادهتری خواهید داشت.
چند اصل مهم در نگهداری چای
1 - چای خشک بوی هر چیزی مخصوصا مواد غذایی تند مثل سیر، پیاز و... را خیلی زود به خود میگیرد. از این رو آن را در ظروف دربسته شیشهای یا چینی نگهداری کنید و بهمحض استفاده در آن ظرف را محکم ببندید.
2 - بهتر است چای را به دور از گرما، سرما، نور و رطوبت نگه دارید. یخچال یا فریزر اصلا مکان مناسبی برای نگهداری آنها نیست.
3 - نکته اساسی این است که چای همانند موادغذایی دیگر امکان فسادپذیری دارد، پس حتما به تاریخ تولید و انقضای بسته چای توجه کنید.